Селенæ Кинтанилья-Перес (Селенæ) (исп. Selena Quintanilla-Pérez; Лэйк-Джексон, Техас, 1971-æм азы 16 апрелы — Корпус-Кристи, Техас, 1995-æм азы 31 мартъийы) уыдис мексикаг-америкаг зарæггæнæг («Теханойы музыкæйы ус-паддзах»), кафæг, модель, дизайнер æмæ актрисæ.

Селенæ
Selena
Гуырæн ном исп. Selena Quintanilla
Æнæхъæн ном Селенæ Кинтанилья-Перес
Райгуырды датæ 16 апрелы 1971(1971-04-16)[1][2]
Райгуырæны бынат
Мæлæты датæ 31 мартъийы 1995(1995-03-31)[1][2] (23 азы)
Мæлæты бынат
Ныгæныны бынат
Бæстæ Америкæйы Иугонд Штаттæ АИШ
Професситæ зарæггæнæг, зарджыты автор, пресс-секретарь, модель, актрисæ, телеактёр, киноактрисæ, модельер
Сфæлдыстады азтæ 1981—1995
Хъæлæс меццо-сопрано[d]
Жанртæ техано
кумбия
латиноамерикæйаг поп-музыкæ
латиноамерикæйаг музыкæ
ритм-н-блюз
поп
Лейблтæ Q-Productions[d], EMI Latin[d], Capitol Records[d], EMI[d], Universal Music Latin Entertainment[d] æмæ SBK Records[d]
Хорзæхтæ
Логотип
Изображение логотипа
Автограф
Изображение автографа
q-productions.com(англ.)
Commons-logo.svg Викикъæбицы медиа

ДискографиИвын

Хæдбар студион альбомтæ
  • Selena Y Los Dinos (1984)
  • The New Girl in Town (1985)
  • Alpha (1986)
  • Munequito De Trapo (1987)
  • And The Winner Is... (1987)
  • Preciosa (1988)
  • Dulce Amor (1988)
Студийы альбомтæ (EMI)
  • Selena (1989)
  • Ven Conmigo (1990)
  • Entre A Mi Mundo (1992)
  • Live! (1993)
  • Amor Prohibido (1994)
  • Dreaming of You (1995)

ФиппаинæгтæИвын

  1. 1,0 1,1 Selena (Selena Quintanilla Perez) // FemBio: Банк інформації про видатних жінок, Frauendatenbank, Банк данных о выдающихся женщинах, Görkəmli qadınlar haqqında məlumat bankı
  2. 2,0 2,1 Selena Quintanilla // GeneaStar